Idag har jag inte gjort så mkt,förutom att sovit och tagit det lungt och varit i bastun . Blev ingen träning idag heller när man har sällskap :) Men iaf nu på kvällen så lagade jag pizza & solskensbullar,naami<3 Pizza vet det flesta hur man lagar med solskensbullar måste jag ge recepter på,eftersom dom e sååå himla goda,med vaniljkräm inuti och socker utan på :)
INGREDIENSER
1 pkt (50 g) jäst
100 g smör el marg
3 dl mjöl
1/2 tsk salt
1 dl socker
2 tsk kardemumma
ca 9 dl vetemjöl
FYLLNING
2 dl vaniljkräm
PENSLING
1 ägg
GARNERING
50 g smält smör
eller margarin
1 1/2 dl strösocker
TILLBEHÖR
spritspåse
1. Smula ner jästen i en bunke. Smält matfetteti en kastrull på svag värme. Tillsätt mjölken. Låt blandningen bli fingervarm, 37 grader. Håll den ljumma degvätskan över jästen och rör om så att den löser sig.
2. Tillsätt salt, socker. Mät mjölet genom att hälla det luftigt direkt från påsen i ett litermått. Tillsätt drygt 2/3 av mjölet.
3. Arbeta degen kraftigt med en träsked, ca 8 min, till degen blir blank, smidig och släpper kanten. Jäs under bakduk ca 30 min till dubbel storlek.
4. Arbeta ihop degen och ta sedan upp den på ett mjölat bakbord. Tillsätt mer mjöl om det behövs och arbeta degen smidig.
5. Dela degen i två delar. Forma varje del till en längd och dela i 12 lika stora delar. Rulla till släta bullar. Lägg bullarna på en bakpappersklädd plåt. Låt jäsa 15 min.
6. Häll vaniljkräm i en spritspåse. Gör en grop i mitten av varje bulle och fyll med kräm. Låt bullarna jäsa ytterligare ca 10 min. Värm ugnen till 250 grader.
7. Pensla bullarna med uppvispat ägg och grädda mitt i ugnen i 5-10 min. Låt bullarna svalna på galler under duk. Efter gräddningen penslas bullarna med smält smör eller margarin och doppas i socker.
INGREDIENSER
1 pkt (50 g) jäst
100 g smör el marg
3 dl mjöl
1/2 tsk salt
1 dl socker
2 tsk kardemumma
ca 9 dl vetemjöl
FYLLNING
2 dl vaniljkräm
PENSLING
1 ägg
GARNERING
50 g smält smör
eller margarin
1 1/2 dl strösocker
TILLBEHÖR
spritspåse
1. Smula ner jästen i en bunke. Smält matfetteti en kastrull på svag värme. Tillsätt mjölken. Låt blandningen bli fingervarm, 37 grader. Håll den ljumma degvätskan över jästen och rör om så att den löser sig.
2. Tillsätt salt, socker. Mät mjölet genom att hälla det luftigt direkt från påsen i ett litermått. Tillsätt drygt 2/3 av mjölet.
3. Arbeta degen kraftigt med en träsked, ca 8 min, till degen blir blank, smidig och släpper kanten. Jäs under bakduk ca 30 min till dubbel storlek.
4. Arbeta ihop degen och ta sedan upp den på ett mjölat bakbord. Tillsätt mer mjöl om det behövs och arbeta degen smidig.
5. Dela degen i två delar. Forma varje del till en längd och dela i 12 lika stora delar. Rulla till släta bullar. Lägg bullarna på en bakpappersklädd plåt. Låt jäsa 15 min.
6. Häll vaniljkräm i en spritspåse. Gör en grop i mitten av varje bulle och fyll med kräm. Låt bullarna jäsa ytterligare ca 10 min. Värm ugnen till 250 grader.
7. Pensla bullarna med uppvispat ägg och grädda mitt i ugnen i 5-10 min. Låt bullarna svalna på galler under duk. Efter gräddningen penslas bullarna med smält smör eller margarin och doppas i socker.